Baggrundsviden

Vi har samlet noget baggrundsviden, som er rigtig god at have, når du læser Æneiden. Der er meget viden, som det tages for givet, at læserne har. Den viden havde de romerske læsere i antikken, men det har vi ikke altid i dag. Derfor kan du læse om den vigtigste baggrundsviden her.

Æneiden som efterfølger til Iliaden og Odysséen

Groft sagt kan Æneiden forstås som en efterfølger eller arvtager til de store græske eposer, Iliaden og Odysséen, som tilskrives Homer. Homers eposer stammer fra ca. år 700 f.Kr., altså længe før Æneiden, og de blev regnet for den bedste og fornemste litteratur i antikken. Derfor ville romerne have et romersk epos, som kunne måle sig med dem. De fik Æneiden, skrevet af romeren Vergil ca. år 20 f.Kr.

Æneiden bygger videre på sagnet om den trojanske krig, som delvist beskrives i Iliaden. Æneas optræder som en trojansk helt i Iliaden, så Vergil har taget en person fra Homers epos og gjort ham til hovedperson i Æneiden. Iliaden slutter kort inden grækerne lykkes med at erobre Troja. Og Æneiden tager tråden op, ved at Æneas i 2. sang beskriver Trojas fald og sin egen flugt u...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind