Vers 34-222

Her får du grundig hjælp til vers 34-222 af 1. sang i Vergils Æneide. Det overordnede indhold i disse vers er, at Æneas og trojanerne lider skibbrud og forliser på Libyens kyst (kysten ud for Karthago).

Sammendrag

Vers 34-156: Da Æneas og trojanerne er tæt på at nå til Italien, griber Juno ind. Hun får vindenes herre, kong Aeolus, til at slippe stormene fri mod Æneas’ skibe. I det voldsomme stormvejr forliser trojanerne og bliver spredt fra hinanden. Da havguden Neptun opdager, hvad der sker, bliver han vred. For havet er hans område, og han skælder stormvindene ud for, at de blæser uden hans tilladelse. Stormene adlyder Neptun og forsvinder, så at bølgerne lægger sig. 

Vers 157-222: Æneas og hans mænd flyder rundt på havet i dyb nød. De får land i sigte ved Libyens kyst (ved Karthago), og Æneas får samlet syv af skibene, som redder sig i land. Mændene redder gods fra skibene ind, og Æneas går på jagt og nedlægger syv hjorte. På trods af deres nød holder de fest med mad og vin, og Æneas holder en tale til sine trætte mænd. Han minder dem om, at de før har været i større vanskeligheder og klaret sig, og at de er blevet lovet ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind