Redegørelse

Her ser vi på, hvordan du kan skrive en god redegørelse i din eksamensopgave i Idéhistorie.

Brug gode kilder

For at skrive en god redegørelse, skal du også have nogle gode kilder. Du skal have mere end én kilde til den viden, du redegør for. I hvert fald hvis du gerne vil have en god karakter. Du skal altså finde flere kilder, som handler om emnet, sådan at du sikrer, at dine oplysninger i redegørelsen har et bredt grundlag. En tommelfingerregel er, at du ikke kan skrive en ordentlig redegørelse uden at have mindst tre kilder i spil.

Det er helt i orden, hvis dine kilder ser forskelligt på dit emne. Det skal du faktisk sørge for at fremhæve i redegørelsen, da det viser, at du får skabt et nuanceret syn på emnet.

Det er også vigtigt, at du finder kilder som din lærer vil forbinde med god kvalitet. Selvom du måske kan finde relevante oplysninger på Google, så virker din redegørelse bare mere gennemført og seriøs, hvis du har nogle solide fagbøger eller videnskabelige artikler på kildelisten, i stedet for blot at have websider og videoer fra Youtube.

Fordelen ved at bruge fagbøger og -artikler er også, at de i modsætning til oplysningerne på nettet har været igennem en redigeringsproces af deres indhold, der har sikret at, det er relevant for emnet og godt formidlet.

Når du skal forberede redegørelsen, så skal du tage noter til din læsning. Når du arbejder aktivt med teksterne, vil du nemlig bedre kunne huske dem. Se også vores afsnit om d...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind