Indledning

I indledningen til din eksamensopgave skal du give læseren en klar fornemmelse af, hvad du arbejder med, og hvad din fremgangsmåde er.

Sådan skriver du indledningen

En god indledning skal introducere læseren for opgavens emne. Du skal vise, hvorfor dit emne er relevant og vigtigt at arbejde med. Her skal du lægge vægt på, hvor emnet er fagligt relevant. Du skal ikke skrive noget om, at du selv synes, emnet er spændende. Indledningen skal derudover vise din problemstilling og kort forklare, hvordan du vil undersøge den.

For at skrive indledningen skal du bruge din problemstilling og have et overblik over din fremgangsmåde i opgaven. 

Du skal se din indledning som en slags tragt, som går fra det generelle til det konkrete. Det generelle er dit overordnede emne og dets faglige relevans. Derefter kommer din problemstilling. Til sidst går du til det helt konkrete, som er din fremgangsmåde i undersøgelsen og opgaven.  

Du kan ikke forvente, at du kan skrive en perfekt indledning i første hug. Normalt skriver man sin indledning om flere gange, efterhånden som resten af ens opgave tager form. Det er en god idé at rette indledningen til som det allersidste i din skriveproces. Altså når resten af opgaven er færdig. På den måde kan du sikre dig, at indledningen afspejler, hvad du rent faktisk har skrevet i opgaven.

Afsnit 1: Introduktion til emnet

Du skal altså tænke over følgende, når du skriver introduktionen til emnet:

  • Hvordan hænger emnet sammen med generelle problemstillinger eller begivenheder?
  •  Hvad er den relevante problemstilling i emnet?
  • Hvordan skaber du forbindelse fra det generelle til det konkrete?

Afsnit 2:

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind