Selve eksamen

Sådan opdeles tiden i eksamenslokalet

Der er afsat 30 minutter til den mundtlige eksamen i Idéhistorie. Du får ingen forberedelsestid, så du skal have alt klar hjemmefra.

De første 10 minutter skal du holde et oplæg, hvor du præsenterer din eksamensopgave. Se vores råd til indholdet på forrige side.

Efter oplægget er der afsat 15 minutter til en samtale mellem dig, eksaminator og censor. Eksaminator er din lærer i Idéhistorie, mens censor er en idehistorielærer fra en anden skole.

Samtalen tager udgangspunkt i dit oplæg. Så eksaminator og censor vil spørge ind til nogle af de ting, du har sagt. Derudover har eksaminator og censor på forhånd have forberedt to spørgsmål om emnet og problemstillingen, som de vil stille dig. Selvom du ikke kender spørgsmålene på forhånd, så vil du let kunne svare på dem, hvis du har et overblik over din opgave og de relevante forløb. 

De sidste 5 minutter af eksamenstiden er afsat til, at eksaminator og censor kan forhandle din karakter og til slut give dig den. Karakteren er kun for din mundtlige præstation og ikke for din eksamensopgave.

Oplægget om opgaven

I den første del af eksamen skal du holde dit selvstændige oplæg. Det betyder, at du får lov at præsentere dit arbejde uden afbryd...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind