Analyse

Her får du hjælp til at skrive analyse i din eksamensopgave i Idéhistorie. Da faget har mange metoder at vælge imellem vil analysen kunne udformes på forskellige måder. Derfor giver vi dig her nogle grundregler, der gælder for næsten alle typer analyse.

Hold fokus på problemstillingen med en disposition

Når du skal til at skrive analyseafsnittet, kan det være en fordel at lave en disposition, hvor du planlægger hvilke analysepunkter, du skal ind på for at besvare din problemstilling. Det er forskelligt fra opgave til opgave, hvor meget der er relevant at tage med, men som regel er det bedre at du vælger ganske få punkter, som du går virkelig i dybden med, i stedet for at skrive lidt om det hele.

Selvom analyse grundlæggende set handler om at nedbryde noget i enkeltdele, må din analyse ikke blive en ustruktureret opremsning af detaljer. På samme vis må analysen heller ikke blive en bevidstløs gennemgang ud fra et analyseskema. De punkter, du analyser skal nemlig give mening i forhold til at besvare din problemstilling.

Derfor skal du gøre præcise iagttagelser af betydningsfulde og særlige træk ved dit materiale, som kan bidrage til at besvare problemstillingen. Du skal altså vælge det centrale ud og frasortere det, som ikke er vigtigt.

Analysen skal altså vise en klar retning, så din lærer kan se, at dine iagttagelser leder dig ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind