Materialer og litteratursøgning

Her får du hjælp til at finde materialer og litteratursøgning til din eksamensopgave i Idéhistorie B. Det vil indgå i din lærers bedømmelse af opgaven, at du har formået at finde relevante materialer. Samtidigt vil relevante materialer kunne lægge det bedste fundament for din opgave.

Brug dine lærebøger og tal med din lærer

De lærebøger og tekster, du har haft i undervisningen er faktisk et rigtigt godt sted at begynde. Her kan du som regel få en grundlæggende viden om emnet, metoder og idéer til relevante problemstillinger.

Så start med at læse om dit emne her. Så får du nemlig et overblik, som giver dig en indgangsvinkel til videre søgning efter litteratur og materialer. Mange gange vil det være ganske få ting, som du behøver at supplere med.

Det er også en rigtig god idé at spørge din lærer om gode henvisninger til materialer eller litteratur. De fleste lærere vil have mange gode bud, du kan arbejde videre med.

Du skal bruge baggrundsviden og relevante kilder

Når du søger efter materialer og litteratur, så er der to ting, du skal gå efter. Den første er litteratur, som giver dig en god baggrundsviden om dit emne. Den anden er de kilder eller materialer, som du skal analysere i opgaven.

Når du søger baggrundsviden, så skal du gå efter litteratur skrevet af fagfolk, fx af historikere. Meget ofte kan du fin...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind