Litteraturliste, citater og kildehenvisninger

Her ser vi på citater, kildehenvisninger og litteraturliste i eksamensopgaven i Idéhistorie. I eksamensopgaven skal du angive kildehenvisninger igennem opgaven og lave en litteraturliste til sidst. Det er også vigtigt, at du underbygger vigtige pointer, analyser og iagttagelser med citater.

Hvordan skal du lave kildehenvisninger?

Når du skriver noget, hvor du har hentet viden fra en kilde, skal du skrive kilden med sidetal i en fodnote eller parentes i teksten. På den måde kan din lærer tjekke efter og se, at dine pointer bygger på solid viden fra dine kilder.

Du skal lave en henvisning hver gang, du bruger andres viden. Det vil sige, at du skal lave henvisninger, når du gengiver information eller fakta fra fx sekundærlitteratur i Dansk eller historiske fremstillinger. Sæt kildehenvisningen umiddelbart efter den sætning, hvor informationen indgår. 

Nogle oplysninger er almen viden, som du måske ikke har fra en kilde. Fx. at ungdomsoprøret foregik i slutningen af 1960'erne. Det behøver du ikke lave en henvisning til. Almindelige faglige begreber og metoder, som du har lært i undervisningen, skal du heller ikke lave henvisninger til.  Det er kun, hvis du direkte bygger din t...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind