Valg af emne

Hvor finder du inspiration til gode emner?

Din eksamensopgave i Idéhistorie skal ligge i forlængelse af noget, I har arbejdet med i undervisningen. Derfor er det oplagt at få inspiration til dit emne ved at kigge tilbage på de forskellige forløb, som I har haft.

Du må ikke direkte genbruge tidligere opgaver eller problemstillinger, men du må godt skrive om emner, som I har haft om. Så tænk først og fremmest over emner, som du fandt spændende eller interessante i undervisningen. Måske kan du bruge de samme metoder eller materialer, men blot give det en ny vinkel.

Du kan også tænke over emner, som måske stammer fra andre af dine fag. Det kan fx være emner om bioteknologi, fysik, matematik, teknologi eller kommunikation. I de andre fag kan du nemlig ofte finde et godt materiale, som du kan anvende de idehistoriske metoder på.

Det kan også være oplagt at gå efter emner, som berører aktuelle problemstillinger. I Studieområdet har I jo arbejdet med en masse forskellige nøgleproblemer, som ofte har både en teknisk, historisk og idemæssig side. Dertil kommer, at der måske kan være noget godt materiale, du kan inddrage. Samtidigt vil det være emner, som du i forvejen har et grundlæggende kendskab til, så du lettere kan få overblik og ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind