Konklusion

Her ser på, hvordan du skriver en god konklusion til din eksamensopgave i Idéhistorie.

Sådan skriver du en god konklusion

Din eksamensopgave går ud på at besvare de spørgsmål, som din problemstilling rejser. I opgavens hoveddele, som er redegørelse, analyse og diskussion udgør undersøgelsen af problemstillingen gennem faglige metoder, og i konklusionen skal du besvare problemstillingen og lukke undersøgelsen af.

Selvom konklusionen sikkert vil være det korteste afsnit i opgaven, så skal du tage dig god tid til at skrive den. Konklusionen er altid et af de sidste afsnit, du skal skrive i din opgave. For du kan jo ikke vide, hvad du skal konkludere, før du har resten af opgaven på plads.

Din konklusion skal først sammenfatte de centrale pointer fra redegørelse, analyse og diskussion helt kort. Derefter skal du lave den egentlige konklusion, som er en kort og præcis besvarelse af de spørgsmål, som din problemstilling rejser. En god huskeregel er, at du skal kunne se på din problemstilling og derefter finde svaret direkte i din konklusion.

Trin 1: forbered din konklusion

Når du skal skrive din konklusion, bør du finde din problemstilling frem igen. Du skal nemlig bruge den til at gennemgå arbejdet i din opgave, så du får overblik over dine svar:

  • Skriv problemstillingens spørgsmål op som punkter, så hvert spørgsmål og underspørgsmål står for sig.
  • Læs din opgave igennem og find dine svar på hvert af spørgsmålene. Skriv dine svar op som punkter, så du le
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind