Forberedelse til eksamen

Her ser vi på, hvordan du kan forberede dig optimalt på den mundtlige eksamen i Idéhistorie.

Læs undervisningsbeskrivelsen

Det første, du skal gøre, er at læse din undervisningsbeskrivelse grundigt igennem. Du kan typisk finde den i det skemasystem, din skole bruger fx Lectio, men ellers vil din lærer udlevere den i slutningen af undervisningsforløbet.

På undervisningsbeskrivelsen kan du se en oversigt over, hvilke tekster I helt præcist har arbejdet med under de forskellige forløb. Ofte står der også lidt tekst om, hvad I særligt har fokuseret på i arbejdet. 

Det er ikke meningen, at du skal læse op på alle forløb, men du skal finde de forløb, som hænger sammen med problemstillingen og emnet for din eksamensopgave. Den typiske eksamensopgave vil sit hovedfokus på et enkelt forløb, men også inddrage noget fra andre forløb. Så du skal koncentrere dig om forløb, som er relevante i forhold til arbejdet med din eksamensopgave.

Få overblik over dit materiale

Ved at sætte dig grundigt ind i din undervisningsbeskrivelse, vil du være godt rustet til at planlægge din eksamenslæsning. På den måde kan du på ganske få dage sætte dig ind i de relevante forløb og emner.

Begynd med at få sorteret det materiale, som I har brugt i undervisningen. Del materialet op efter forløbene på undervisningsbeskrivelsen. Har du materialer, afleveringer og noter på din computer, skal du gøre det samme. Lav en mappe...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind