Kampagnefilm

Her får du et eksempel på, hvordan en analyserende artikel til topkarakter kan se ud, når den handler om en kampagnefilm. Eksemplet er baseret på en opgaveformulering fra HF. Den stammer fra onlineudgaven af Nicolai Rekve Eriksens Eksamensgenrerne dansk stx.…

...

Eksempelopgave

Værdier er en central del af alle menneskers liv, selv hvis vi ikke er bevidste om det. Værdier styrer, hvilke prioriterer vi har i livet, ligesom de spiller ind på de livsvalg, vi tager. Fordi værdier er så stor en del af vores tilværelse, er det oplagt at fokusere på dem, når man laver en kampagnefilm. I den slags film handler det om at påvirke holdninger, og på mange måder afspejler kampagnefilm det samfund og den politiske dagsorden, de er blevet til i. Det bliver særligt tydeligt, når vi sammenligner to film fra samme afsender, men med nogle år imellem. 

Vores indledning er opbygget som en tragt. Vi starter bredt ved at præsentere læseren for emnet og fanger læserens interesse. Det gør vi ved først at sige noget om værdier, som er den del af emnet, flest nok kan forholde sig til. Derefter kobler vi genren kampagnefilm på. Vi kommunikerer samtidig vinklen i vores opgave, nemlig sammenhængen mellem kampagnefilms værdier og måden, disse udtrykkes på. Vi anbefaler, at du først skriver din indledning til sidst, når du ved, hvilken vinkel din opgave lander på.

I indledningens sidste linjer konkretiserer vi vores undersøgelse ved at forklare, at det drejer sig om to kampagnefilm. Den mere præcise præsentation af filmene har vi valgt at gemme til analysen. 

Der er et yndigt land er fra 2011, hvor den var en del af en kampagne, der skulle forbedre dansk landbrugs image. Bag kampagnefilmen står den politiske interesseorganisation Landbrug & Fødevarer, som arbejder for bedre vilkår for fødevareproducenterne. Når vi dykker ned i filmens virkemidler, springer det først og fremmest i øjnene, at der løbende krydsklippes mellem fire motiver. 

Det første motiv er d…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind