Kortfilm

Her får du et eksempel på, hvordan en analyserende artikel til topkarakter kan se ud, når den handler om en kortfilm. Eksemplet er baseret på en opgaveformulering fra HF. …

...

Eksempelbesvarelse

Enhver, der har prøvet at dele bolig med en fremmed, ved, hvordan det kan give spændinger. Især hvis den anden person er forskellig fra os selv, for så kan modsætningerne rigtig komme i spil. Nogle gange kan det ligefrem ende i en form for magtkamp om, hvornår der skal være sengetid, eller hvem der har mest ret til at bruge et rum. Det er netop sådan en situation, som Roberta Hilarius Reichhardts kortfilm Knæler kredser om. For to unge piger, som er hinandens totale modsætninger, kommer konflikten så langt ud, at det ender med et bizart drab. 

Vores indledning er opbygget som en tragt. Vi starter bredt ved at præsentere læseren for emnet og fanger læserens interesse ved at beskrive en genkendelig situation, nemlig at skulle deles om en bolig med en person, vi ikke rigtig kan sammen med.  

Det leder naturligt over i vores præsentation af kortfilmen. Herefter følger vores vinkel på emnet, nemlig at undersøge sammenhængen mellem modsætninger og magtforhold. Vi prikker også lige til læserens interesse igen ved at afsløre, at det ender i drab. 

Vi anbefaler, at du først skriver din indledning til sidst, når …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind