5. Læs korrektur og ret

Går du seriøst til rettefasen i din analyserende artikel og sætter tid af, kan det faktisk gøre en stor forskel for din karakter. Vi anbefaler, at du først tjekker, om opgavens indhold lever op til opgaveformuleringens krav. Bagefter tager du fat på opgavens form og sprog.

Har du svaret på opgaveformuleringen?

Det kan virkelig trække ned, hvis der er dele af opgaveformuleringen, du ikke får svaret på, eller hvis du gør noget helt andet end det, du bliver bedt om. Genlæs derfor opgaveformuleringen og tjek så punkt for punkt, om din opgave svarer på dens krav.

Måske opdager du, at du har glemt en perspektivering. Eller måske kan du se enkelte afsnit, hvor du kommer for langt væk fra opgaveformuleringens emne. Det kan også være, at en pointe i afslutningen skal gøres tydeligere. 

Husk i øvrigt at bruge opgaveformuleringens titel som overskrift på din opgave.

Til eksamen skal din aflevering være anonym

Til eksamen må du ikke skrive oplysninger i din aflevering, som kan identificere dig. Det vil sige, at du ikke må skrive navn, klasse eller skole i afleveringen eller i titlen på dokumentet. I almindelige afleveringer i hverdagen er det dog en god idé, at du skriver navn og klasse i sidehoved eller sidefod. 

Har du skrevet for lidt ell

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind