Eksempel

Har du brug for at læse et konkret eksempel på, hvordan du kan analysere en folkevise? På denne side har vi samlet en række analysehjælp-produkter, der gennemgår, hvordan du kan analysere en bestemt folkevise. De to første handler om en riddervise, mens de otte næste hver især handler om en tryllevise.

Torbens datter

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke folkevisen “Torbens datter”. Vi gennemgår de vigtigste elementer, som det er godt at have med i analysen. Derudover får du et resumé af teksten, baggrundsviden og hjælp til at fortolke og perspektivere den. I denne analysehjælp kan du også læse hele teksten med vores forklaringer og gloser. Hvis du har brug for et hurtigt overblik, kan du læse vores noter til teksten.

 

Harpens kraft

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke folkevisen “Harpens kraft”. Vi gennemgår de vigtigste elementer i teksten, som det er godt at have med i analysen. Derudover får du også et resumé af teksten og hjælp til at fortolke og perspektivere den. I denne analysehjælp kan du også læse hele teksten med vores forklaringer og gloser. Hvis du har brug for et hurtigt overblik, kan du læse vores noter til teksten.

Agnete og Havmanden

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke folkevisen “Agnete og havmanden”. Vi gennemgår de vigtigste elementer i teksten, som det er godt at have med i analysen, og giver dig arbejdsspørgsmål til at komme i gang på. Derudover får du et resumé af teksten, baggrundsinformation og hjælp til at fortolke og perspektivere den. I denne analysehjælp kan du også læse hele teksten med vores forklaringer og gloser. Hvis du har brug for et hurtigt overblik, kan du læse vores noter til teksten.

Elverskud

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke folkevisen “Elverskud”. Vi gennemgår de vigtigste elementer i teksten og giver dig arbejdsspørgsmål til at komme i gang på. Derudover får du et resumé af teksten, baggrundsinformation og hjælp til at fortolke og perspektivere den. I denne analysehjælp kan du også læse hele teksten med vores forklaringer og gloser. Hvis du har brug for et hurtigt overblik, kan du læse vores noter til teksten.

Jomfruen og Dværgekongen

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke folkevisen “Jomfruen og Dværgekongen”. Vi gennemgår de vigtigste elementer i teksten, som det er godt at have med i analysen, og giver dig arbejdsspørgsmål til at komme i gang på. Derudover får du et resumé af teksten, baggrundsinformation og hjælp til at fortolke og perspektivere den. I denne analysehjælp kan du også læse hele teksten med vores forklaringer og gloser. Hvis du har brug for et hurtigt overblik, kan du læse vores noter til teksten.