Litteraturliste og kildehenvisninger

Litteraturlisten og kildehenvisningerne er vigtige i din synopsis til eksamensprojektet på HF (EP). Her ser vi på, hvordan du skal bruge kildehenvisninger i teksten og opstille din litteraturliste til sidst.

Brug parenteser eller fodnoter

Dit projekt bliver meget lettere for dig, hvis du fra starten bestemmer dig for en konsekvent måde at lave dine henvisninger på. Du skal også være opmærksom på, at din skole måske stiller bestemte krav om det. Men grundlæggende set findes der to forskellige måder at opstille litteraturlister og lave kildehenvisninger på.

Kildehenvisningerne kan du lave i parenteser, som indsættes direkte i din tekst. Her lidt forskellige måder at gøre det på, som vi kommer ind på nedenfor. Du kan også lave henvisninger i fodnoter (nederst på siden).

Til kildehenvisninger findes forskellige metoder og systemer, som hjælper dig til at få den rigtige struktur på både litteraturlisten og de enkelte henvisninger. Selvom det umiddelbart virker som en ekstra opgave at følge et bestemt system, så vil det faktisk kunne spare dig tid i længden.

Vi anbefaler, at du bruger den indbyggede funktion til kildehenvisning og automatisk litteraturliste i Word. Den vil hjælpe dig med til at holde styr på, at du får angivet kilderne korrekt, og du får de korrekte oplysninger med. I vores guide til kildehenvisninger og litteraturliste, kan du læse mere om, hvordan du bruger Word til kildehenvisninger.

Den numeriske metode

I den numeriske metode skal du give hver af dine kilder et nummer. Den første kilde, du inddrager i din synopsis, skal have nummer 1, den anden nummer 2 osv. Du skal til sidst...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind