Fag og metoder

Her får du hjælp til dit valg af fag og metoder i eksamensprojektet på HF (EP).

Valg af fag og emne hænger sammen

Valg af emne og fag hænger tæt sammen. Hvis du fra begyndelsen har en god idé om det emne, du gerne vil skrive om, vil det være lettere for dig at vælge fag, som er gode til at undersøge emnet.

Omvendt kan det hjælpe dig til at vælge et godt emne, hvis du har gjort dig nogle tanker om de fag, du gerne vil skrive i. Så vil du nemlig kunne få inspiration til emnevalget fra de typiske undersøgelser og emner, som fagene normalt handler om.

Nogle elever vælger fag, fordi de gerne vil have en bestemt faglærer som vejleder. Men du kan ikke selv bestemme hvilke vejledere, du får tildelt. I nogle tilfælde vil du få vejledere, som ikke er dine lærere til hverdag. 

Krav til dit fagvalg

Du skal vælge nogle fag, som du interesserer dig for og klarer dig godt i. Når du vælger fag, er det også vigtigt at tænke på, om fagene kan arbejde naturligt sammen om et emne.

Det betyder ikke, at fagene skal arbejde med præcis det samme i forhold til emnet. Det er helt i orden, at fagene giver forskellige vinkler på dit emne. Fx at faget Historie kan undersøge 80’ernes ungdomskultur,...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind