Mundtlig eksamen

Her får du hjælp til den mundtlige eksamen i Eksamensprojektet på HF, som også kaldes EP eller ERP. Ved eksamen skal du præsentere dit projektarbejde ud fra din synopsis. Man kunne også kalde det et forsvar for din undersøgelse. Efter din præsentation skal du indgå i en samtale med lærer og censor.

På de næste sider ser vi på, hvordan du bedst forbereder dig til eksamen. Derefter gennemgår vi forløbet ved selve eksamensbordet, hvor vi kommer ind på din præsentation og samtalen.

Eksamen er uden forberedelse i forbindelse med selve eksaminationen, derfor skal du have din præsentation klar og have forberedt dig på samtalen hjemmefra.

Uddrag fra vejledningen

Her kan du se et uddrag fra vejledningen.

Sådan skal du klare samtalen

Du kan selvfølgelig ikke vide, hvad censor og eksaminator vil spørge om i samtalen. Men typisk vil de dykke ned i konkrete dele af din synopsis, ligesom de vil stille spørgsmål til din fremgangsmåde, metoderne og anvendte teorier.

Hvis du er godt inde i dit projekt, vil det typisk ikke være særligt vanskeligt at svare på spørgsmålene.

Du skal ikke gå i panik, hvis du får et spørgsmål, som du ikke umiddelbart kan svare på. Så beder du bare censor eller eksaminator om at formulere spørgsmålet på en anden måde eller måske give dig et konkret eksempel på det, de spørger til.

I samtalen er det rigtig vigtigt, at du hele tiden bruger konkrete eksempler fra dit projekt. Hvis der fx bliver spurgt til en metode, så inddrag først et konkret eksempel på, hvordan du har brugt den, dernæst kan du så komme ind på metodens muligheder og begrænsninger.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind