Problemformulering

Når du har dit emne på plads og har fået det afgrænset i eksamensprojektet på HF (EP), skal du i gang med din problemformulering. I problemformuleringen skal du vise, hvad du præcis vil undersøge, og hvordan du vil gøre det. Den skal dermed handle om emnet, problemstillingen, metoder og materialer. Derudover skal den rumme noget, som går på tværs af de to fag. For at skrive en ordentlig problemformulering, skal du have en god indsigt i dit emne. Du kan altså ikke skrive den, før du har læst op på den litteratur, du har fundet. Problemformuleringen skal du aflevere til dine vejledere.  Her gennemgår vi fire vigtige trin i at skrive en god problemformulering.

Trin 1: Skriv en kort indledning

Som det første i problemformuleringen skal du skrive en kort indledning på 5-10 linjer. Formålet med denne indledning er at præsentere og afgrænse dit emne, så dine vejledere kan se helt præcist, hvad du gerne vil fokusere på. Her skal du også beskrive, hvorfor emnet er fagligt relevant at undersøge.

Du kan se denne del lidt som en tragt, der begynder med et bredt syn på emnet, afgrænser det undervejs og ender i din konkrete undersøgelse.

Trin 2: Stil et præcist spørgsmål

Det vigtigste i din problemformulering er, at du formulerer et præcist spørgsmål, som styrer dit eksamensprojekt. Spørgsmålet skal vise, hvad du præcist gerne vil undersøge. Senere skal du uddybe, hvordan du vil arbejde med spørgsmålet. Det vender vi tilbage til nederst på siden.

Når du formulerer dit spørgsmål, skal du arbejde ud fra tre grundlæggende krav:

  1. Spørg
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind