Delkonklusioner: svar på underspørgsmål

Her får du hjælp til at skrive dine delkonklusioner, hvor du skal besvare underspørgsmålene i din problemformulering.

Sådan skriver du delkonklusionen

En delkonklusion skal være omtrent en halv side lang. Her skal du altså give et komprimeret svar på dine underspørgsmål. Ellers afhænger længden lidt af det spørgsmål, du skal besvare. Du skal opdele delkonklusionerne, så de svarer til underspørgsmålene i din problemformulering. Giv hver delkonklusion et nummer, så de hænger sammen med spørgsmålene.

Det er svært at svare på, hvad du konkret skal skrive i delkonklusionerne, fordi det afhænger meget af dit projekt. Men delkonklusion skal fokusere på svaret på spørgsmålet og ikke på processen hen mod svaret, den skulle gerne fremgå af dit metodeafsnit. Dine delkonklusioner skal altså kort skitsere, hvad svaret på dine underspørgsmål er. En yderligere uddybning kan du så lave inde til den mundtlige eksamen.

Du bør lægge mest vægt på de høje taksonomiske niveauer. Det vil sige, at du kan gå let hen over de redegørende spørgsmål og i stedet lægge energien i de analyserende og diskuterende.

Nogle lærere anbefaler, at man skriver delkonklusionen som én sammenhængende tekst, mens andre anbefaler, at man skriver delkonklusionen i punktform. Hvis din lærer ikke anbefaler noget, kan det være en fordel at bruge punktformen. Når du bruger punktformen, kan du gøre afsnittene lidt m...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind