Emner

Her får du hjælp til at vælge emne til dit eksamensprojekt på HF (EP). Vi ser på kravene, giver konkrete råd til valget og din idéudvikling. Vi hjælper dig også med at få emnet afgrænset.

Krav til dit emnevalg

Som udgangspunkt kan du få lov at arbejde med næsten alle typer af emner i eksamensprojektet. Derfor kan du også vælge et emne, som du selv har interesse for. Dette er vigtigt, fordi du skal være motiveret til at arbejde med det i lang tid. Der er dog nogle naturlige begrænsninger i dit emnevalg.

For det første skal emnet være fagligt meningsfuldt. Det betyder, at dit emne skal rumme en problemstilling, som kan undersøges med faglige metoder og give mening i forhold til dine fag. Du skal kunne skabe ny viden om emnet gennem din undersøgelse af emnet, hvor du både redegør, analyserer og diskuterer.

Det behøver ikke at være epokegørende ny viden for verden, det er tilstrækkeligt, at det er ny viden for dig. Emnet skal også lægge op til undersøgelse i to forskellige fag. Du kan fx ikke nøjes med, at det ene fag bare er redegørende.

For det andet skal emnet være muligt at undersøge. Du skal kunne finde relevant materiale om emnet, som ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind