Neokonservatisme

Hvad er neokonservatisme?

Neokonservatisme er en nyere udenrigspolitisk skole. I lighed med den liberale internationalisme er neokonservatismen internationalt orienteret og lægger fokus på, at USA kan spille en aktiv rolle i internationale forhold. 

Den primære forskel på neokonservatismen og den liberale internationalisme er dog, at neokonservatismen i højere grad vægter brugen af hård magt til at markere sig på den internationale scene. Ikke nødvendigvis ved at føre krig hele tiden, men ved at opbygge et stærkt militær, som kan give en stærk forhandlingsposition i forholdet til andre - og samtidig afskrække eventuelle trusler mod USA’s sikkerhed.

Neokonservatismen bygger på den teori om international politik, som kaldes realismen. Realismen ser forholdet mellem stater som grundlæggende anarkisk, da der i sidste ende ikke findes nogen centrale magtinstanser, som kan regulere staternes adfærd overfor hinanden. Det betyder, at den bedste måde at sikre sig mod andre staters overgreb er at have en stærk militærmagt, som ka...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind