Liberal internationalisme

Hvad er liberal internationalisme?

Den liberale internationalisme er en udenrigspolitisk skole, som er baseret på en tanke om, at internationalt samarbejde gavner den liberale verdensorden.

Den liberale internationalisme vil typisk gå stærkt ind for, at USA involverer sig i internationale organisationer dedikeret til at gøre verden til et mere fredeligt sted, eller til at styrke samhandel og liberale værdier. Det kunne fx være organisationer som FN eller Verdenshandelsorganisationen WTO. I følge den liberale internationalisme kan denne type organisationer være med til at gøre verdens lande gensidigt afhængige af hinanden (interdependens), hvilket ifølge de liberale internationalister har en fredsbevarende effekt. 

Liberale internationalister argumenterer altså for, at USA skal engagere sig meget med sin omverden, fordi det dermed både gavner sine egne interesser og andre landes interesser. Liberale internationalister vil typisk gå mest ind for anvendelsen af blød magt i form af forhandlinger og økonomiske eller kulturelle forbindelser, mens militær magtanvendelse (hård magt) reserveres til de tilfælde, hvor...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind