[2]

Lobbyisme

Hvad er lobbyisme?

Lobbyisme er en betegnelse for en proces, hvor individer, organisationer eller firmaer forsøger at opnå indflydelse hos et lands politikere og lovgivere. Lobbyisme kan foregå på en lang række forskellige måder, fx gennem donationer, møder, skriftlig kommunikation, gaver, eller gengældte tjenester. 

Lobbyisme er normalt en lovlig proces, og mange lande har specifikke regler for lobbyisme, som skal sikre åbenhed omkring hvordan firmaer og organisationer søger at påvirke politikerne. Der findes også professionelle lobbyister, som lever af at udføre lobbyvirksomhed på vegne af firmaer eller organisationer. 

Lobbyisme er udbredt i USA

Lobbyisme er en stor del af amerikansk politik, og USA rummer mange firmaer, som decideret lever af at udføre lobbyvirksomhed på vegne af andre firmaer og organisationer. Ofte er der enorme pengesummer involveret i lobbyismen, hvilket sandsynligvis skyldes, at de relevante firmaer og organisationer tilsvarende kan tjene/spare enorme summer, hvis lovgivningen ender med at falde ud til deres fordel. Derme...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind