Politiske partier

Overblik over amerikanske partier

Det amerikanske demokrati er i praksis et to-partisystem, hvor Demokraterne og Republikanerne kæmper om magten. Der findes dog også en række andre partier i landet (fx the Green Party og the Libertarian Party), men valgsystemet i USA gør det i praksis urealistisk, at et tredje parti nogensinde vil opnå nok tilslutning til at udfordre de to store partier på føderalt niveau.  

Begge partier er flere hundrede år gamle, og de har gennemgået en voldsom udvikling gennem historien. På flere punkter har deres holdninger udviklet sig til at være modsat den, som partiet oprindeligt havde. Disse skift kan være forvirrende, hvis man beskæftiger sig med USA’s historie. Historisk var det fx demokraterne, som forsøgte at fastholde slaveriet som institution, men i dag finder man typisk de stærkeste forkæmpere for sorte amerikaneres rettigheder hos netop demokraterne. I gennemgangen nedenfor vil vi koncentrere os om at beskrive, hvad de to partier står for i dag.

Det demokratiske parti

Det demokratiske parti befinder sig til venstre for det republikanske parti på den politiske skala. Det er dog væsentligt at bemæ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind