Polarisering

Hvad er polarisering?

I politisk sammenhæng betyder polarisering, at de politiske fløje bevæger sig længere væk fra hinanden, og typisk også i højere grad kommer til at se modparten som en decideret fjende, som skal bekæmpes, i stedet for en gruppe, som man blot har visse uenigheder med. Begrebet kommer af, at de to sider nærmest kommer til at danne to modpoler. 

Polarisering kan være problematisk af flere grunde. Dels kan polarisering gøre det vanskeligt at gennemføre politiske beslutninger, fordi modparten måske vil stemme imod ens forslag nærmest af princip. Polarisering kan også føre begge fløje i retning af mere ekstrem ideologi og politik. I yderste konsekvens kan polarisering desuden være en grundlæggende trussel for sammenhængskraften i samfundet. 

USA har oplevet øget polarisering i nyere tid

I de seneste år er der sket en øget polarisering af amerikansk politik. Det betyder, at Republikanerne og Demokraterne i stigende grad distancerer sig fra hinanden politisk, hvilket både afspejler sig i partiernes mærkesager og i befolkningens holdninger. Et...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind