SSO i naturvidenskabelige fag: fysik, kemi og biologi

Når du skal skrive SSO i et naturvidenskabeligt fag som fx biologi eller fysik, er der nogle ting, som adskiller sig fra de øvrige fag. Bl.a. er en redegørelse og en diskussion ikke helt det samme i de naturvidenskabelige fag som i dansk, historie og samfundsfag. Desuden skal du næsten altid lave en form for eksperimentelt arbejde i de naturvidenskabelige fag.

Redegørelse for et emne

Hvis du bliver bedt om at redegøre for et emne eller noget teori, er din primære opgave at finde kilder, der omhandler emnet, og derefter sammenfatte de vigtigste elementer og pointer vedrørende emnet/teorien.

Dette er formentlig ikke noget, du har prøvet før i dit fag, da en redegørelse for et emne er mere omfattende end et teoriafsnit i en rapport. Et teoriafsnit i en rapport skal være meget specifikt i forhold til forsøget, mens en redegørelse skal være mere grundig.

Du kan i højere grad sammenligne en redegørelse med et kapitel om et emne i din lærebog og lade dig inspirere heraf i forhold til indhold, sprog, figurer mv.

Når du skriver dit redegørende afsnit kan du tænke over følgende:

  • Skriv ikke af: Brug dine kilder, men skriv ikke af fra dem. Dette er vigtigt! Læs kilderne grundigt, tag noter, og læg dem så lidt væk.
  • Skriv med egne ord: Skriv redegørelsen med dine egne ord, så det er tydeligt, at du har forstået teorien (du skal dog stadig benytte nøglebegreberne fra kilderne).
  • Sammenfat: Hæv dig lidt op over emnet/teorien og sammenfat det med dine egne o
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind