Layout

Her kommer vi ind på, hvordan du kan understøtte din formidling gennem et godt layout i din SSO. Selv om indholdet selvfølgelig er det vigtigste, betaler det sig at gøre noget ud af layout og derved sikre sig en klar og tydelig kommunikation.

Regler for god layout

Din skole kan have nogle vejledende retningslinjer, som du skal følge i forhold til layout. Du bør derfor altid høre din vejleder om de helt præcise regler. Men du får skabt et gode layout ved at følge disse generelle anvisninger:

Du skal have klar inddeling i kapitler. Kapitler er indledning, redegørelse, m.v. Giv kapitlet en tydelig overskrift, som er større end de overskrifter, du bruger i selve teksten. Start også hvert kapitel på en ny side. Det giver et indbydende og overskueligt layout. Luft på en side tæller ikke som anslag, så derfor er der ingen grund til at spare på den.

Du skal også indsætte et ekstra linjeskift mellem afsnit i kapitlerne. Det skal du gøre, hver gang du er færdig med at behandle en pointe, et argument, et eksempel eller et delemne. Se nedenfor, hvordan du skaber et godt afsnit og inddeler dem logisk.

Dine overskrifter skal være tydeligt markeret. Vi anbefaler, at du anvender de indbyggede typografier i Word. Du finder dem i menuen ”Hjem”. Brug overskrift 1 til kapitler fx ”Redegørelse” og overskrift 2 til underafsnit i kapitlerne. Hvis du kan undgå det, er der ingen grund til at have yderligere underoverskrifter.

Du skal bruge en l...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind