Konklusion

Sådan skriver du en god konklusion

Konklusionen er afslutningen på den undersøgelse af emnet, som din opgave repræsenterer. Her skal du nemlig endeligt besvare opgaveformuleringens spørgsmål og lukke undersøgelsen af.

Konklusionen skal ikke være et resumé af opgaven, men give et overblik over resultaterne og deres betydning. Det er et meget vigtigt afsnit i din SSO, men det skal være kort og præcist. Selvom konklusionen sikkert vil være det korteste afsnit i opgaven, så skal du tage dig god tid til at skrive den. Konklusionen er altid et af de sidste afsnit, du skal skrive i din opgave. For du kan jo ikke vide, hvad du skal konkludere, før du har resten af opgaven på plads.

Din konklusion skal først sammenfatte de centrale pointer fra redegørelse, analyse og diskussion helt kort. Derefter skal du lave den egentlige konklusion, som er en kort og præcis besvarelse af de spørgsmål, som din opgaveformulering har stillet. En god huskeregel er, at du skal kunne læse din opgaveformulering og derefter finde svaret direkte i din konklusion.

Trin 1: forbered din konklusion

Når du skal skrive din konklusion, bør du finde din opgaveformulering frem igen. Du skal nemlig bruge den til at gennemgå arbejdet i din opgave, så du får overblik over dine svar:

  • Skriv opgaveformuleringens spørgsmål op som punkter, så hvert spørgs
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind