Citater og kildehenvisninger

Citater og kildehenvisninger er vigtige at have styr på i din SSO. Du skal altid anvende kildehenvisninger, når du anvender informationer fra kilder, mens citater er afgørende, når du skal underbygge dine påstande. Men hvordan skal du gribe det an i praksis? Det fortæller vi dig her.

Hvor skal du lave kildehenvisninger?

Når du skriver noget, hvor du har hentet viden fra en kilde, skal du skrive kilden med sidetal i en fodnote eller parentes i teksten. På den måde kan dine læsere tjekke efter og se, at dine pointer bygger på solid viden fra dine kilder.

Du skal lave en henvisning hver gang, du bruger andres viden. Du skal altså både lave henvisninger ved direkte citater og ved gengivelse af informationer i dit eget sprog. Du skal anbringe kildehenvisningen direkte efter citatet eller den sætning, hvor informationen indgår.

Nogle oplysninger er almen viden, som du måske ikke har fra en kilde. Fx at ungdomsoprøret foregik i slutningen af 1960’erne. Det behøver du ikke lave en henvisning til. Almindelige faglige begreber og metoder, som du har lært i undervisningen, skal du heller ikke lave henvisninger til. Det er kun, når du direkte bygger din tekst på kilder, at det er relevant.

Som hovedregel kan man sige: Hellere en henvisning for meget end en henvisning for lidt.

Eksempel

”De glade tressere” er et anerkendt udtryk, forbundet med epoken. Alligevel var ”Gør gode tider bedre” et udbredt motto i denne periode1.  En stærk erhvervsmæssig udvikling og investeringer i velfærd skabte et økonomisk boom i slutningen af 50’erne, hvilket igen betød forøget rigdom i middelklassen og lav arbejdsløshed i 60’erne. Med et stærkt stigende antal kvinder på arbejdsmarkedet fik flere familier nu to indkomster. I 1972 var 45 % af gifte kvinder lønarbejdere mod 18 % i 19602.

1 Hansen 2002, s. 7

2

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind