Valg af fag og emne

Her får du hjælp til at vælge emne og fag til dit SSO. Kravet til fagvalg er, at du skal skrive i ét eller to fag. Det ene fag skal være på mindst B-niveau.

Valg af emne og fag – hvad kommer først?

Du skal vælge fag og emne allerede 6 uger før skriveugen. Når du har valgt vil skolen tildele dig vejledere og melde dine valg ind til undervisningsministeriet. Vælger du at skrive i ét fag, får du én vejleder. Vælger du at skrive i to fag, får du typisk to vejledere.

Hvis du gerne vil skrive i flere fag, skal du overveje, at dette er mere tidskrævende og på mange måder mere vanskeligt end at skrive i ét fag. Når du skriver i to fag, skal du være i stand til at benytte metoder fra begge fag og knytte dine analyser fra de to fag sammen til en meningsfuld helhed. Dette er svært, men ikke umuligt.

Derfor anbefaler vi, at du skriver i ét fag. Det er der flere grunde til: Det er nemmere at finde et godt emne, når du kun skriver i ét fag. Det er lettere at komme i dybden og få lavet nogle gode analyser i ét fag. Det er nemmere at skrive en sammenhængende og fokuseret opgave. Du skal kun leve op til kravene i ét fag.

Når du har valgt fag, er det næsten umuligt at ændre valget. Emnet kan du derimod godt justere sammen med vejlederne, så længe det giver mening i forhold til faget eller fagene.

Valget af fag og emne hænger nært sammen. Hvis du fra begyndelsen har en god idé om emnet, så bliver det lettere at vælge fag. Når du kender til emnet, vil det nemlig være lettere at finde fag, som kan undersøge emnet på en meningsfuld måde.

Men omvendt kan det også være en god måde at finde emnet, hvis du har nogle fag, som du godt kunne tænke dig at bruge. Så vil fagene nemlig kunne inspirere fra de typiske undersøgelser og emner, de normalt drejer sig om.

Nogle elever vælger fag, fordi de ønsker en bestemt faglærer som vejleder. Desværre kan du ikke selv bestemme, hvem der bliver vejleder. Du kan sagtens få udpeget en vejled...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind