Eksempel på SSO

Her kan du se eksempler på SSO skrevet inden for forskellige fag. Med et eksempel kan du få en god fornemmelse af, hvordan opgaven skal ende med at se ud. Du kan se, hvad de forskellige afsnit kommer ind på, og hvordan de er formuleret. Du kan også få inspiration til, hvordan du kan bruge fagenes metoder.

Opgaverne skal i dag være anonyme. Så de må ikke have oplysninger som navn, vejleder, CPR-nummer eller skole med. Aflevering foregår i netprøver.dk, som holder styr på de personlige informationer.   

Dansk A og Samfundsfag B

Det første eksempel er skrevet af Studienets redaktion. Her følger vi de nyeste krav til SSO. Opgaven er i fagene Dansk A og Samfundsfag B og er altså skrevet i to fag. Eksemplet på SSO handler om danskernes samfundssind under corona-krisen.

Du kan bruge sagtens bruge eksemplet, selvom du skriver om andre emner eller i andre fag. Opgaven kan nemlig vise dig, hvordan et SSO skal bygges op, og hvordan du skal skrive de enkelte afsnit og overholde de formelle krav. 

Andre fag

Her kan du se SSO i andre fag. Siden eksemplerne blev skrevet, har man ændret på nogle af kravene til SSO, så udformningen afviger lidt fra den måde, som et SSO skal skrives og bygges op i dag. Alle eksemplerne er også enkeltfaglige.

Ikke alle fag er udvalgt her, og der mangler som sagt også opgaver i to fag. Heldigvis kan du se mange andre eksempler på SSO her på Studienet.

Den bedste måde at bruge eksemplerne er ved at bruge SSO-bogen sideløbende. SSO-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.