Eksempel på SSO

Nogle gange er et eksempel den bedste vej til at forstå, hvad din opgave går ud på. Hvilke krav og forventninger er der til et SSO? Hvordan skal det bygges op? Hvordan skal du bruge fagene? Hvilke emner kan du skrive om?  Disse spørgsmål kan du let få afklaret ved at tage et kig på nogle af vores mange eksempler.

SSO i forskellige fag

Her kan du se SSO i forskellige fag. Med eksemplerne får du et helt konkret indblik i, hvordan et godt SSO ser ud. Opgaverne er udvalgt af Studienets fagredaktør som eksemplariske:

Ikke alle fag er udvalgt her, og der mangler også tværfaglige opgaver. Heldigvis kan du se mange andre eksempler på SSO her på Studienet. Du finder opgaverne her.

Ikke alle eksempler på Studienet har fået 12, så derfor kan der være elementer i dem, som kan forbedres. Men de kan alligevel være med til at give dig en god idé om, hvordan et SSO ser ud i netop det eller de fag, som opgaverne er skrevet i.  

Sådan kan du bruge et SSO eksempel

Med et eksempel kan du få en god fornemmelse af, hvordan opgaven skal ende med at se ud. Du kan se, hvad de forskellige afsnit kommer ind på, og hvordan de er formuleret. Du kan også få inspiration til, hvordan du kan bruge fagenes metoder.

Siden eksemplerne blev skrevet, har man ændret på nogle af kravene til SSO, så udformningen afviger lidt fra den måde, som et SSO skal skrives og bygges op i dag. Fx skal du ikke længere skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. Grundlæggende er kravene til de to opgaver ens, så du kan sagtens bruge eksemplerne til at få gode idéer til dit SSO.

Den bedste måde at bruge eksemplerne er dog ved at bruge SSO-bogen sideløbende. SSO-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.