Sammenligning

I opgaver, hvor du skal sammenligne, får du som regel tre bilag med tekst. Opgaven går ud på at sammenligne de synspunkter eller opfattelser, som kommer til udtryk i teksterne. Det vil sige, at du skal finde ligheder og forskelle i synspunkterne eller opfattelserne.  Et spørgsmål, hvor du skal sammenligne, kan f.eks. lyde:

”Sammenlign de synspunkter på vækstpakken og dansk økonomi, der kommer til udtryk i bilag A1, A2 og A3. I sammenligningen skal du anvende viden om økonomisk politik.”

I denne del får du først en vejledning til, hvad du skal huske, inden du går i gang med at skrive din besvarelse. Derefter får du gode råd, som du kan bruge, mens du skriver.

Hvis du vil læse nogle eksempler på gode besvarelser af sammenligningsspørgsmål, så kan du hente nogle af Studienets besvarelser:

Eksempler på besvarelser af sammenligningsspørgsmål…

...

Inden du går i gang med at skrive

Inden du går i gang med at skrive din sammenligning, er det vigtigt, at du læser spørgsmålet grundigt, at du danner dig et overblik over bilagene, og at du lægger en plan for din besvarelse. I dette afsnit får du gode råd til alle tre ting.

Læs spørgsmålet

Det betaler sig at læse spørgsmålet grundigt, for det hjælper dig med at holde fokus i din besvarelse. Når du læser spørgsmålet, er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på. Dem kommer vi ind på i dette underafsnit.

Hvad skal du sammenligne? Du bliver altid bedt om at sammenligne noget bestemt i bilagene. I vores tid…

...

Når du skriver din besvarelse

Der er nogle ting, du bør tænke over, når du skriver din besvarelse. Dem kommer vi ind på i dette afsnit.

Brug bilagene fokuseret. Ofte rummer bilagene synspunkter om en masse andet, end det du skal sammenligne. Du skal vise at du kan udvælge lige netop de informationer, der er relevante for det spørgsmål, du er blevet stillet. Det kan være en hjælp at genlæse spørgsmålsformuleringen nogle gange, mens du skriver. Det gør det lettere for dig at sikre, at du holder fokus i din besvarelse.

Brug faglige begreber. Det er en god idé at du bruger faglige begreber til at beskrive bil…

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind