Diskussion

Hvad går diskussionsopgaver ud på?

I diskussionsopgaver skal du diskutere et emne. Det vil sige, at du skal fremføre forskellige synspunkter på em…

...

Inden du går i gang med at skrive

Læs spørgsmålet

Det første, du skal gøre, er at læse spørgsmålet grundigt. Når du læser et diskussionsspørgsmål, er der nogle ting, du bør holde øje med:

Hvad er emnet for diskussionen? Diskussionsspørgsmål har næsten altid et emne, som din diskussion skal handle om. I eksemplet ovenfor er emnet, hvorvidt den danske velfærdsmodel begrænser kvinders valgmuligheder i forhold til deltagelse på arbejdsmarkedet. Læs emnet flere gange så du er sikker på, at du har styr på det. I dette tilfælde er det vigtigt, at du lægger mærke til, at det handler om valgmuligheder i forhold til deltagelse på arbejdsmarkedet. Du skal altså ikke komme ind på alle den danske velfærdsmodels konsekvenser for kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet men kun konsekvenserne for deres valgmuligheder. Det er også vigtigt, at du lægger mærke til, at det er betydningen af den danske velfærdsmodels, du skal diskutere. Du skal altså ikke diskutere betydningen af andre aspekter af det danske samfund.
I enkelte tilfælde …

...

Når du skriver din besvarelse

Når du skriver din diskussion, er der nogle ting, du bør tænke over. 

Inddrag faglig viden

I en diskussionsopgave er det et krav, at du inddrager mere viden, end den du får i bilaget. Du bør altid inddrage samfundsfaglig teori. Det kan du gøre ved at modstille, hvad forskellige teorier har at sige om emnet eller ved at bruge teori i dine argumenter.

Du kan også inddrage samfundsfaglige statistikker. Dem kan du f.eks. finde i din statistikbog eller i materialet til det foregående spørgsmål. Det kan tage en del tid at finde relevant statistik. Studienet anbefaler derfor, at du kun inddrager statistik, du aller…

...

Hvis du vil skrive en eksemplarisk besvarelse

Det afhænger meget af det enkelte spørgsmål, hvad der skal til for at skrive en eksemplarisk besvarelse. I dette afsnit får du nogle idéer, som ofte er relevante.

Brug bilagene til det foregående spørgsmål

Hvis det foregående spørgsmål var et undersøgelsesspørgsmål, så kan du meget ofte bruge nogle af bilagene i din besvarelse af diskussionsspørgsmålet. Du kan bruge bilagene som udgangspunkt for argumenter eller til at vurdere, om nogle teoriers forudsigelser stemmer bedre overens med fakta end andre.

Hvis det foregående spørgsmål var et sammenligningsspørgsmål, så kan du også nogle gange bruge enkelte pointer derfra i din besvarelse af diskussionsspørgsmålet. I så fald er det meget vigtigt…

...

Eksempler på diskussionsopgaver

Her kan du finde Studienets eksempler på diskussionsopgaver. Det kan være en stor hjælp at læse, hvordan andre løser diskussionsopgaver, hvis m…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind