Metode i samfundsfag

Velkommen til Studienets guide til samfundsfaglig metode. Guiden giver dig et klart og grundigt overblik over tre af de metoder, som man bruger i samfundsfag: kvantitativ metode, kvalitativ metode og komparativ metode.

Ofte bliver man bedt om at fortælle, hvilken metode man har brugt i samfundsfagsopgaver. Guiden her kan hjælpe dig til at identificere, hvilken metode der er brugt i en tekst, og den kan hjælpe dig til at finde ud af, hvilken metode der er smartest at bruge for at besvare et bestemt spørgsmål. Guiden vil også give uddybende forklaringer på, hvordan du selv kan bruge metoderne. Blandt andet vil både lineær regression og chi-i-anden-tests blive gennemgået.

Før du kan gå i gang med at bruge din metode, må du selvfølgelig have et spørgsmål, du skal undersøge. Derfor starter guiden her med at fortælle lidt om, hvad det betyder.

HUSK: Guiden er til hjælp og inspiration for dig. Hvis du skal skrive en skriftlig opgave, må du gerne finde inspiration og viden i guiden, men du må ikke skrive af fra den eller omskrive noget fra den. Dine skriftlige opgaver skal altid være formuleret som dit selvstændige arbejde.

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Metode i samfundsfag

[11]
Bedømmelser
 • 07-04-2014
  Givet af 3.g'er på STX
  Fantastisk
 • 11-02-2015
  Givet af 1.g'er på STX
  Har lige haft AT forløb i samfundsfag og dansk, og fandt denne webbog meget nyttig dertil :)
 • 19-10-2017
  Givet af HFe-elev på 2. år
  Rigtig god
 • 08-01-2017
  Givet af HFe-elev på 1. år