Begreber

Her finder du korte og præcise forklaringer af centrale metodiske begreber. Du kan med fordel bruge siden til at genopfriske, hvad de forskellige begreber betyder. Vi linker desuden til mere dybdegående forklaringer i andre kompendier.

Analyseenhed

En analyseenhed er det vi undersøger egenskaberne ved. Enhederne kan f.eks. være lande, politiske partier eller individer. Én analyseenhed er den enkelte respondent, interviewperson eller tekst.

Andel

En andel er et tal for, hvor stor en del en bestemt størrelse udgør af en større mængde. Du kan læse mere om andele på siden om andele i vores kompendium om kvantitativ analyse.

Chi²-test

Chi2-test er et statistik mål for, hvorvidt der er en sammenhæng mellem vores variable og hvorvidt den sammenhæng gælder for hele populationen. Du kan læse mere om chi2-test på siden om chi2-test i vores kompendium om kvantitativ analyse.

Display

Et display er en fremstilling af kvalitativ data i tabelmæssig eller grafisk form. Displays kan bruges til både analyse og formidling. Du kan læse mere om displays på siden om analyse af data i vores kompendium om kvalitativ analyse. Du kan læse specifikt om formidlingsdisplays på siden om kvalitetssikring og formidling af ens indholdsanalyse i vores kompendium om kvalitativ analyse.

Gennemsnit

Et gennemsnit er en middelværdi. Du kan læse mere om gennemsnit på siden om gennemsnit i vores kompendium om kvantitativ analyse.

Indekstal

Indekstal fortæller, hvorvidt noget er steget eller faldet i forhold til basisåret. Du kan læse mere om indekstal, herunder hvordan man beregner indekstal, på siden om indek...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind