Trin 5: Læs korrektur på dit essay

Når du har skrevet dit analytical essay færdigt, er det tid til en grundig gennemlæsning, så du kan spotte eventuelle sproglige og indholdsmæssige fejl. Sørg for at sætte tid af til gennemlæsningen, da det er meget vigtig del af arbejdet. En ekstra gennemlæsning kan gøre en stor forskel for karakteren!

Nogle synes, de har svært ved at se deres egne sprogfejl. Her kan det måske være et tip at læse korrektur på din opgave baglæns – altså stadig i læseretningen men ét afsnit ad gangen, hvor du starter med konklusionen og arbejder dig op. Metoden gør, at du har mindre fokus på indholdet i det, du siger, og mere på formen, altså sproget.

Helt generelt er det også en god idé at tænke tilbage på de kommentarer, som din lærer har givet dig til dine tidligere afleveringer og evt. hurtigt genlæse dem. Din lærer har brugt tid på at skrive dem og gør det for at hjælpe dig til at blive bedre i faget. Her kan du sikkert få et meget klart billede af, hvad dine typiske fejl er, så du kan have særligt fokus på at undgå dem.

Du kan også bruge følgende tjekliste til grammatik og sprog, når du læser dit essay igennem.

Tjekliste til grammatik og sprog

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind