Short analytical essay

Introduktion

Her kan du få en trin-for-trin-vejledning til at skrive et short analytical essay. Denne opgavegenre indgår altid i den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF, uanset om du vælger Opgave 6A, 6B eller 6C. 

Opgave 6A handler altid om en novelle (short story).

Opgave 6B handler altid om sagprosa (non-fiction), men den specifikke tekstgenre kan variere. 

Opgave 6C handler altid om en kortfilm (short film). 

Trin 1: Læs opgaveformuleringen

Opgaveformuleringen til short analytical essay er altid bygget op på præcis samme måde, uanset hvilken opgave du vælger. Her er et eksempel:

Write a short analytical essay (at least 300 words) about “How to Lose”. You must focus on the main character Natalie.

Include the following analytical terms in your essay:
relationship, development, main theme, title

Your essay must include references to the text.

Du får først og fremmest information om, hvilken tekst/film du skal skrive om. Det er især vigtigt at være opmærksom på denne instruktion i Opgave 6B, hvor der typisk indgår flere forskellige kilder i de tre delopgaver.

Dernæst får du et specifikt fokuspunkt, som dit essay skal lægge særlig vægt på, og til sidst får du et antal obligatoriske fagbegreber, som skal indgå i din besvarelse. Det er meget vigtigt at få det hele med, da det typisk vil trække din karakter ned, hvis du glemmer noget. 

Bemærk at opgaveformuleringen ikke direkte nævner noget om, hvilke skrivehandlinger du skal udføre. I praksis vil det meste af opgaven dog altid dreje sig om analyse (analysis) af tekst eller film - eventuelt også med en smule fortolkning (interpretation), hvis du har valgt en af de to fiktionsopgaver (6A eller 6C). 

Længden på dit essay

Opgaveformuleringen siger, at dit short analytical essay skal fylde minimum 300 ord. Det kan dog være svært at dække både fokuspunktet og alle de obligatoriske fagbegreber på så lidt plads, så i praksis kan det give god mening at komme op i nærhed...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind