5 trin til analytical essay

På de følgende sider kan du læse vores guide til, hvordan du selv kan skrive et godt analytical essay. Guiden er delt op i 5 trin: 

Trin 1 viser dig, hvordan du helt konkret skal forstå alle de instruktioner, som du kan støde på i en opgaveformulering til analytical essay, og hjælper dig derefter med gode tips til læsning af opgaveteksten.

Trin 2 giver dig vejledning i selve tekstarbejdet og gode råd til at forstå de forskellige skrivehandlinger, som opgaven beder dig om at udføre.

Trin 3 indeholder hjælp til at skrive selve hoveddelen af dit essay - med mange konkrete eksempler på, hvordan du kan præsentere dit arbejde med teksten og bygge de enkelte underafsnit op. Du kan også finde gode råd til den sproglige side af opgaven her.

Trin 4 giver tips til at skrive indledning og konklusion til dit analytical essay, så hele teksten kommer til at hænge godt sammen.

Trin 5 er en samling af gode råd til sidste gennemlæsning, hvor du har særligt fokus på at rette grammatiske og indholdsmæssige fejl. Mange undervurderer, hvor vigtig den her fase er for den gode karakter.