Trin 4: Skriv indledning og konklusion

Når du har skrevet et godt udkast til hoveddelen af dit analytical essay, er det tid til at arbejde på indledningen og konklusionen, der skal henholdsvis åbne og lukke din opgave for læseren. Din lærer eller censor vil altid tjekke, om dit analytical essay har en indledning og en konklusion. Det trækker meget ned i karakter, hvis de mangler!

Indledning og konklusion skal normalt ikke fylde voldsomt meget i opgaven, fordi hoveddelen bør have langt mere plads. De bør normalt kun fylde 80-160 ord hver.

Hvad skal jeg skrive først?

Det kan virke mest naturligt at begynde med indledningen, da du så kan få klarhed over din opgaves fokus. Dermed får du også et godt billede af, hvilke dele af opgaven, som din konklusion bør samle op på til sidst.

Der kan dog også være nogle fordele ved at starte med at skrive konklusionen. Eftersom du lige har været i gang med at skrive hoveddelen, kan det nemlig føles mere naturligt at bevæge sig fremad til konklusionen - og når dén er på plads, så ved du lige præcis, hvor din indledning skal pege hen.

Begge strategier kan altså give mening, så det er op til dig, hvad du har det bedst med. Uanset hvilken rækkefølge du vælger, bør du dog altid slutte af med at tjekke, om der nu også er et godt match mellem indledning og konklusion - så du fx ikke nævner nogle spørgsmål i indledningen, som ikke bliver besvaret i konklusion. 

Skriv en tematisk indle

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind