[15]

Opgaver om differential­regning

Her kan du finde hjælp til at løse en stor del af de opgaver om differentialregning, som ofte indgår i opgavesæt til den skriftlige eksamen i Matematik A og B på STX, HHX, HTX og HF.

Vejledningerne hjælper dig med at genkende og løse forskellige typer af opgaver om differentialregning. Vejledningerne indeholder også eksempler på opgaver, der er lavet, så de ligner eksamensopgaver. Vi har brugt metoderne gennemgået i vejledningerne til at løse eksempelopgaverne.

Eksempelopgaverne er løst med CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

Vi anbefaler, at du begynder at øve dig på at løse opgaverne i god tid inden din eksamen, så du har tid til at blive fortrolig med løsningsmetoderne. Du kan evt. bruge opgaverne sidst i hver guide til at øve dig.

Du finder vores vejledninger til opgaver inden for andre emner, fx funktioner, geometri, integralregning eller differentialligninger i Matematik med hjælpemidler.

Kompendium om differentialregning

Hvis du er interesseret i at vide mere om differentialregning, så anbefaler vi, at du læser kompendiet om differentialregning.

Opbygning

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om differentialregning

[15]
Bedømmelser
 • 15-11-2023
  Givet af 2.g'er på STX
  Det er super fedt, men det kunne være en ide at gøre så man selv kan sætte spørgsmål ind eller afleveringer og få noget feedback.
 • 23-05-2024
  Givet af HTX-elev på 3. år
 • 14-04-2024
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 29-11-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år