Sammenhængen mellem grafen for en funktion og grafen for den afledte funktion

Du skal kende sammenhængen mellem grafen for en funktion og grafen for den afledte funktion, når du skal identificere grafen for en funktion og/eller grafen for den afledte funktion.

Herunder finder du to eksempel på, hvordan opgaver af denne type kan være formuleret.

Gør rede for, hvilken af de tre grafer graf 1, graf 2 og graf 3, der er grafen for den aflede funktion f '.

Redegør for, hvilken af de to grafer der er grafen for f, og hvilken af de to grafer der er grafen for f '.

Opgaven kan kendes på, at du skal redegøre for sammenhængen mellem grafen for en funktion og grafen for den afledte funktion. I opgaven er der derfor altid mindst to grafer.

     

Der findes to varianter af opgaven: 

Identificér grafen for den afledte funktion ud fra grafen for funktionen
Du skal læse denne guide, hvis du får givet grafen for funktionen f, og du skal identificere hvilken af de øvrige grafer i opgaven, der er grafen for den afledte funktion f '. Du finder guiden på siden Identificér grafen for den afledte funktion ud fra grafen for funktionen.

Identificér graferne for funktionen og den afledte funktion
Du skal bruge denne guide, hvis du får givet to grafer og skal afgøre hvilken graf, der er grafen for funktionen, og hvilken graf, der er grafen for den afledte funktion. Du finder guiden her: Identificér graferne for funktionen og den afledte funktion.

Du kan læse mere om, hvordan differentialregning kan bruges til at beskrive sammenhængen mellem grafen for en funktion f og grafen for den afledte funktion f' på siden Ekstrema (maksimum og minimum) i vores kompendium om differentialregning.