Opgaver om trigonometri

Her kan du få hjælp til at løse mange af de opgaver om trigonometri, der typisk indgår i eksamenssæt til den skriftlige eksamen i Matematik A, B og C på STX, HTX og HF.

Webbogen består af nogle vejledninger, hvor du kan få hjælp til at genkende og løse forskellige typer af opgaver om trigonometri (trekantsberegninger). Hver vejledning indeholder også mindst ét eksempel på en opgave, som vi har lavet, så den ligner en eksamensopgave, og løst med metoderne beskrevet i vejledningerne. I vores løsninger har vi brugt CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

Vi anbefaler, at du begynder at øve dig på at løse opgaver i god tid inden din eksamen, så du kan nå at blive fortrolig med disse vejledninger.

Du kan finde vejledninger til opgaver inden for andre emner, fx funktioner eller statistik og sandsynlighedsregning, i Matematik med hjælpemidler.

Opbygning

I den første vejledning gennemgår vi, hvordan du kan bestemme længden af en side eller størrelsen på en vinkel i en trekant. Vejledningen indeholder også en oversigt over den viden om trekanter og regulære polygoner, som du typisk får brug for, når du skal bestemme en vinkel eller sidelængde.

Derudover indeholder webbogen to vejledninger til opgaver om arealet af en trekant. I den ene vejledning beskriver vi, hvordan du bestemmer arealet af en vilkårlig trekant, mens den anden vejledning handler om, hvordan du bestemmer en vinkel, en højde eller en sidelængde i en trekant, når du kender trekantens areal.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om trigonometri

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.