[16]

Opgaver om funktioner

Her kan du få hjælp til at løse mange af de typer af opgaver om funktioner, som typisk optræder i opgavesæt til den skriftlige eksamen i Matematik A, B og C på STX, HHX, HTX og HF.

Vejledningerne hjælper dig både med at genkende og løse de forskellige typer af opgaver, og så indeholder de ét eller flere eksempler på opgaver. Opgaveeksemplerne er lavet, så de ligner eksamensopgaver, og er løst med de metoder, der er gennemgået i vejledningerne.

Opgaveeksemplerne er løst med CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

Vi anbefaler, at du begynder at øve dig på at løse opgaverne i god tid inden eksamensperioden, så du kan nå at blive fortrolig med løsningsmetoderne. Du kan fx øve dig ved at løse de opgaver, der er sidst i hver vejledning.

Du kan finde vejledninger til opgaver inden for andre emner, bl.a. differentialregning (fx bestemmelse af maksimum/minimum), geometri (inkl. vektorer), differentialligninger (fx bestemmelse af væksthastighed) og integralregning (fx bestemmelse af stamfunktion og kurvelængde), her: Matematik med hjælpemidler.

Opbygning

Kompendier om funktioner

Du kan læse mere om funktioner i vores kompendier:

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om funktioner

[16]
Bedømmelser
 • 23-05-2023
  Givet af 2.g'er på STX
  smukt
 • 27-02-2020
  Givet af 1.g'er på STX
  Godt
 • 06-04-2024
 • 03-03-2024
  Givet af 2.g'er på STX