Opgaver om økonomi i Matematik

I denne webbog kan du finde hjælp til at løse en stor del af de opgaver om økonomi, der typisk indgår i eksamenssæt til Matematik A, B og C på STX, HHX og HF.

Webbogen består af en række vejledninger, hvor vi beskriver, hvordan du kan genkende og løse forskellige typer af økonomiopgaver. Vejledningerne indeholder også eksempler på opgaver. Opgaverne er lavet, så de ligner eksamensopgaver, og er løst med de metoder, vi gennemgår i vejledningerne. Opgaveløsningerne er lavet med CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

Vi anbefaler, at du starter med at øve dig på at løse opgaver i god tid før eksamensperioden, så du kan nå at blive fortrolig med løsningsmetoderne.

Du finder vores vejledninger til opgaver inden for andre emner, fx funktioner eller statistik og sandsynlighedsregning, her: Matematik med hjælpemidler.

Opbygning

Webbogens første vejledning handler om kapitalfremskrivning. I vejledningen gennemgår vi, hvordan du kan bruge renteformlen til at bestemme startkapitalen, slutkapitalen, renten eller antallet af terminer.

De næste to vejledninger handler om annuitetsregning. I den ene vejledning gennemgår vi, hvordan du kan bestemme værdien af en annuitet efter n betalinger. I den anden vejledning gennemgår vi, hvordan du kan bestemme ydelsen, antallet af betalinger eller renten på et annuitetslån eller en annuitetsopsparing.

Derefter finder du en vejledning, hvor vi forklarer, hvordan du bestemmer restgælden på et lån.

Sidst i webbogen finder du en vejledning til opgaver om indekstal.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om økonomi i Matematik

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.