[9]

Opgaver om geometri og vektorer

Her kan du få hjælp til at løse mange af de opgaver om geometri og vektorer, som ofte er en del af opgavesæt til den skriftlige eksamen i Matematik A og B på STX, Matematik A og B på HTX og Matematik B på HF.

Vejledningerne kan både hjælpe dig med at genkende og løse forskellige typer af opgaver om geometri. Hver vejledning indeholder også mindst ét eksempel på en opgave. Opgaverne er lavet, så de ligner eksamensopgaver, og er løst med metoderne beskrevet i vejledningerne.

Vi har brugt CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™ i vores løsninger. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

Vi anbefaler, at du begynder at øve dig på at bruge løsningsmetoderne i god tid inden din eksamen, så du kan nå at blive fortrolig med at bruge metoderne. Du kan vælge at øve dig ved at løse de eksempelopgaver, der er i hver guide.

Du finder vejledninger til opgaver inden for andre emner, bl.a. differentialregning (fx bestemmelse af tangenter) og vektorfunktioner (fx tegning af banekurve/parameterkurve eller bestemmelse af dobbeltpunkt), her: Matematik med hjælpemidler.

Opbygning

Kompendier om geometri og vektorer

Du kan finde en oversigt over alle vores kompendier om geometri og vektorer her: Geometri.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om geometri og vektorer

[9]
Bedømmelser
 • 20-06-2024
  Givet af 2.g'er på STX
 • 27-05-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 07-01-2024
  Givet af 1.g'er på STX
 • 11-04-2023
  Givet af HF-elev på 2. år