[5]

Opgaver om differential­ligninger

Her kan du få hjælp til at løse en stor del af de opgaver om differentialligninger, der typisk optræder i opgavesæt til den skriftlige eksamen i Matematik A på STX, HHX og HTX.

Vejledningerne kan hjælpe dig med at genkende og løse forskellige typer af opgaver om differentialligninger. Vejledningerne indeholder også eksempler på opgaver, der er lavet, så de ligner eksamensopgaver. Vi har løst opgaverne med metoderne gennemgået i vejledningerne.

I besvarelserne bruger vi CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire. I CAS-vejledningerne kan du bl.a. få hjælp til at tegne hældningsfelter og løsningskurver.

Det er en god idé, at du begynder at øve dig på at løse opgaver i god tid inden din eksamen, så du kan nå at blive fortrolig med metoderne beskrevet i vejledningerne.

Du finder vores vejledninger til opgaver inden for andre emner, fx funktioner og differentialregning, i Matematik med hjælpemidler.

Opbygning

Kompendium om differentialligninger

Du kan læse mere om differentialligninger i kompendiet Differentialligninger.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om differentialligninger

[5]
Bedømmelser
 • 21-10-2023
  Givet af 3.g'er på STX
  nogle flere opgaver som man selv kan øve sig
 • 24-07-2022
  Givet af Studerende på 3. år
 • 31-10-2021
  Givet af HF-elev på 2. år
 • 17-06-2021
  Givet af HFe-elev på 2. år