Opgaver om differential­ligninger

I denne webbog kan du få hjælp til at løse en stor del af de opgaver om differentialligninger, der typisk optræder i opgavesæt til den skriftlige eksamen i Matematik A på STX, HHX og HTX.

Webbogen består af vejledninger, der hjælper dig med at genkende og løse forskellige typer af opgaver om differentialligninger. Vejledningerne indeholder også eksempler på opgaver, der er lavet, så de ligner eksamensopgaver. Vi har løst opgaverne med metoderne gennemgået i vejledningerne.

I besvarelserne bruger vi CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire. I CAS-vejledningerne kan du bl.a. få hjælp til at tegne hældningsfelter og løsningskurver.

Det er en god idé, at du begynder at øve dig på at løse opgaver i god tid inden din eksamen, så du kan nå at blive fortrolig med metoderne beskrevet i vejledningerne.

Du kan læse mere om differentialligninger i vores kompendium om differentialligninger.

Du finder vores vejledninger til opgaver inden for andre emner, fx funktioner og differentialregning, i Matematik med hjælpemidler.

Opbygning

I den første vejledning gennemgår vi, hvordan du kan vise, at en given funktion er en løsning til en differentialligning.

Derefter følger to vejledninger om væksthastighed. I den ene kan du få hjælp til at bestemme væksthastigheden ved hjælp af en differentialligning. I den anden gennemgår vi, hvordan du bestemmer, hvornår væksthastigheden er størst.

De sidste to vejledninger handler om at bestemme en løsning til en differentialligning. I de to vejledninger gennemgår vi, hvordan du bestemmer hhv. den fuldstændige løsning og en partikulær løsning til en differentialligning.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om differentialligninger

[1]
Bedømmelser
  • 20-09-2020
    Givet af 3.g'er på STX