Tosidet binomialtest

...

X tæller antal succeser i en stikprøve

I et binomialtest benytter vi en stikprøve til at sige noget om andelen af individer med en bestemt egenskab i hele populationen. Hvis et individ i stikprøven har den egenskab, vi er interesseret i, så betegner vi det, som en succes.

Vi lader X være en binomialfordelt stokastisk variabel, der tæller antallet af succeser i en stikprøve med størrelsen n. Dermed er Xb(n,p).…

...

Princippet i et binomialtest: Tilfældig afvigelse eller ej

Vi har antaget, at andelen af individer med en bestemt egenskab i en population er p. Vores bedste bud på antallet af individer med egenskaben i en stikprøve med størrelsen n er

n · p

Vi ved, at når vi laver en stikprøve, så er andelen af individer med den egenskab, vi er interesseret i, ikke nødvendigvis præcis den samme som i hele populationen. Vi forventer derfor ikke, at antallet af individer med egenskaben i stikprøven er præcis n · p.

Vi kan illustrere pointen med et eksempel: Vi antager, at 1/3 af eleverne på et bestemt gymnasium går i 2.g. Vi laver n…

...

Opgaver om binomialtest

Vi har lavet en vejledning til opgaver om binomialtest, hvor vi gennemgår trin-for-trin, hvordan du kan løse en opgave, hvor du skal lave et binomialtest. Du finder vejledningen her: Opgaver om binomialtest.…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind