Binomial­fordeling

Her er vores kompendium om binomialfordelingen. Binomialfordelingen er en del af Matematik A og B på STX, HF og HHX.

Kompendiet indeholder bl.a. noter og sider om eksamen. På eksamenssiderne kan du få hjælp til at lave dispositioner til eksamen eller øve typiske spørgsmål til samtaledelen af den mundtlige eksamen.

Kompendiets opbygning

Statistik og sandsynlighedsregning

Du kan se en oversigt over alle vores kompendier inden for emnerne Statistik og Sandsynlighedsregning i kompendiet Statistik og sandsynlighedsregning.

Her er et uddrag af siden Tosidet Binomialtest:

Konklusion: Forkaste nulhypotese eller ej?

Vi kan ikke bevise, om en nulhypotese er sand eller falsk. I stedet afgør vi, om den observerede værdi afviger så meget fra den forventede værdi, at der er grund til at tro, at nulhypotesen er falsk. Hvis det er tilfældet, så siger vi, at vi forkaster nulhypotesen. Når vi forkaster nulhypotesen, så betyder det, at vi tror mere på den alternative hypotese end på nulhypotesen.

Hvis ikke binomialtestet giver os grund til at tro, at nulhypotesen er falsk, så forkaster vi ikke nulhypotesen. Hvis vi vælger ikke at forkaste nulhypotesen, så betyder det ikke, at nulhypotesen er sand - det betyder kun, at stikprøven ikke giver os grund til at tro, at nulhypotesen er falsk.

Vi kan benytte to metoder til at afgøre, om vi forkaster nulhypotesen eller ej: Vi kan undersøge, om xobs ligger i det kritiske område, eller vi kan undersøge, om p-værdien er mindre end signifikansniveauet α. De to metoder er ækvivalente, dvs. at vi får samme konklusion, uanset om vi benytter den ene eller den anden metode. Vi gennemgår de to metoder herunder...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Binomialfordeling

[11]
Bedømmelser
 • 01-08-2022
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Kanon hjælp til binomialfordeling. Det kan varmt anbefales, og der bliver givet nogen fremragende eksempler som er lette at forstå!
 • 15-11-2022
  Givet af 2.g'er på STX
 • 14-10-2022
  Givet af 3.g'er på STX
 • 05-06-2022
  Givet af 2.g'er på STX