Eksempel

Har du brug for at læse et konkret eksempel på, hvordan du kan arbejde med kampagnefilm eller skrive opgave om dem? På denne side har vi samlet en række opgavehjælp-produkter, der gennemgår, hvordan du kan besvare en bestemt eksamensopgave om kampagnefilm. Selvom opgaverne stammer fra STX, kan du også få noget ud af dem, hvis du går på HF, HHX eller HTX.

Vil du bare gerne se en færdigskrevet danskopgave om kampagnefilm, finder du en her. Den stammer fra STX, men du kan også hente inspiration i den, hvis du går på HF, HHX eller HTX.

Kampagnefilm og værdier

Opgaven går ud på at analysere, fortolke og sammenligne to kampagnefilm fra Landbrug & Fødevarer: Der er et yndigt land (2011) og Klimaneutral 2050 (2019). 

Kampagnefilm og værdier

I denne opgavehjælp får du hjælp til at skrive en analyserende artikel om kampagnefilm og værdier. Opgaven kommer fra Eksamensgenrerne i Dansk Stx af Nicolai Rekve Eriksen m.fl. Opgaven tager afsæt i to kampagnefilm fra organisationen Landbrug & Fødevarer. Der er et yndigt land og Klimaneutral 2050.

Kampagnefilm der ønsker at få unge til at stemme

Opgaven går ud på at analysere, fortolke og vurdere to kampagnefilm: ”Det bliver f******* bomben!” Opstemt #1 (2017) og Voteman (2014). 

Kampagnefilm der ønsker at få unge til at stemme

I denne opgavehjælp får du hjælp til at analysere og sammenligne medieklippene ”Det bliver f******* bomben!” Opstemt #1 af TV 2-Regionerne og Metronome Productions samt Voteman instrueret af Jan Rahbek for Folketinget. Klippene har været brugt i Vejledende opgavesæt 1 til skriftlig eksamen i Dansk A på STX, august 2018.

Humor i reklame- og kampagnefilm 

Opgaven går ud på at analysere og fortolke reklamefilmen Det store Mor-Eksperiment (2017) fra Interflora og perspektivere den til Elreturs kampagnfilm Fucker med grundvandet! (2015). Bemærk, at kampagnefilm først kommer i spil i perspektiveringsdelen i denne opgave.

Humor i reklame- og kampagnefilm

Her kan du få hjælp til at skrive en analyserende artikel, som undersøger humor i reklame- og kampagnefilm. Denne opgave stammer fra lærebogen Skriftlig eksamen i dansk - STX og HF, og er designet til at ligne en autentisk eksamensopgave til A-niveau.